skip to Main Content

U heeft vragen over de btw bij invoer van goederen naar Nederland? En u zoekt een partner die u kan bijstaan bij alle fiscale en juridische verplichtingen? Dan bent u bij Vat Rep Info aan het juiste adres. Wij bieden advies en hulp bij alle Douane vraagstukken.

Als douanespecialist biedt Vat Rep Info customs service. We geven daarnaast advies over al uw douaneverplichtingen. Van btw-import en fiscale vertegenwoordiging tot artikel 23 en btw verleggen.

Btw in Nederland

Voor alle producten en diensten die in Nederland verkocht worden, moet u btw betalen. Bedrijven kunnen btw verrekenen, particulieren niet. Ook niet-Nederlandse leveranciers zijn btw-plichtig. Vat Rep Info kan bedrijven helpen bij de btw-betaling bij invoer.

Btw bij invoer

Bij de import van goederen uit niet EU-landen moet u naast eventuele invoerrechten ook btw betalen. Dat kan op 2 manieren: bij de douane of via uw aangifte omzetbelasting. In het laatste geval betaalt u de btw niet rechtstreeks aan de douane. Het verschuldigde bedrag kunt u dan als voorbelasting aftrekken in uw belastingaangifte. Hierdoor verlegt u de btw bij invoer naar een binnenlandse aangifte. (artikel 23-regeling). Hiervoor is altijd een schriftelijke vergunning nodig bij de Belastingdienst. Als u niet in Nederland woonachtig bent, kunt u Vat Rep Info inschakelen om u fiscaal te vertegenwoordigen. Wij zorgen er dan voor dat u gebruik kunt maken van deze artikel 23-regeling.

Btw bij uitvoer

Als u in Nederland goederen exporteert, betaalt u 0% btw. U kunt dus belastingvrij goederen verhandelen. Om geen btw te hoeven betalen, moet u wel kunnen bewijzen dat de goederen zijn uitgevoerd. Vat Rep Info kan u hierbij helpen.

Btw in Europa (ICL)

Als u goederen levert aan een ondernemer binnen de Europese Unie dan noemen we dat geen export, maar Intracommunautaire Levering (ICL). U kunt goederen met verlegde btw leveren aan andere EU-ondernemers. Vat Rep Info kan u precies uitleggen hoe dit in zijn werk gaat.

Back To Top