skip to Main Content

Btw verlegging in Nederland

U wilt goederen naar Nederland importeren? En u zoekt een partner voor uw fiscale vertegenwoordiging en btw verlegging? Vat Rep Info helpt u graag. Wij bieden advies en hulp bij al uw import vraagstukken.

Als douanespecialist biedt Vat Rep Info customs service. We geven daarnaast advies over al uw douaneverplichtingen. Van btw-import en fiscale vertegenwoordiging tot artikel 23 en btw verleggen. Heeft u geen bedrijf in de EU, maar wilt u toch zaken doen? Dan kan fiscale vertegenwoordiging wellicht uitkomst bieden.

Algemene fiscale vertegenwoordiging

Bedrijven die goederen naar de Nederlandse consumentenmarkt importeren, kunnen zich algemeen fiscaal laten vertegenwoordigen door Vat Rep Info. Wij verzorgen dan de benodigde importaangiftes en regelen een Nederlands btw-nummer voor een bedrijf. Zo kunt buitenlandse bedrijven eenvoudig de btw verleggen naar Nederland.

Beperkte fiscale vertegenwoordiging

Bedrijven die goederen naar zakelijke adressen in Nederland importeren, moeten btw betalen. Vat Rep Info kan met een beperkte fiscale vertegenwoordiging de importaangifte verzorgen. We regelen dan een Nederlands btw-nummer, zodat u als buitenlands bedrijf eenvoudig de btw kan verleggen naar het land van import.

Btw bij invoer

Bij de import van goederen uit niet EU-landen moet u naast eventuele invoerrechten ook btw betalen. Dat kan op 2 manieren: bij de douane of via uw aangifte omzetbelasting. In het laatste geval betaalt u de btw niet rechtstreeks aan de douane. Het verschuldigde bedrag kunt u dan als voorbelasting aftrekken in uw belastingaangifte. Hierdoor verlegt u de btw bij invoer naar een binnenlandse aangifte. (artikel 23-regeling). Hiervoor is altijd een schriftelijke vergunning nodig bij de Belastingdienst. Als u niet in Nederland woonachtig bent, kunt u Vat Rep Info inschakelen om u fiscaal te vertegenwoordigen. Wij zorgen er dan voor dat u gebruik kunt maken van deze artikel 23-regeling.

Geen btw bij aankomst

Wie gebruik maakt van een aangifte met fiscale vertegenwoordiging heeft als voordeel dat de btw niet bij aankomst van de goederen betaald hoeft te worden. Deze btw-betaling kunnen bedrijven verleggen naar de btw-aangifte.

Back To Top